• Monday to Sunday 08:30 - 21:30
  • Lykourgou Logotheti str, Pithagorio
  • 2273 061529

Ενημέρωση για COVID-19

Ενημερωση για τον Κορωνοιο (COVID-19) για κρατήσεις σε Ελλάδα

Καθώς η επίδραση της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19) συνεχίζει να εξελίσσεται παγκοσμίως, η Samos Destination δεσμεύεται πως θα συνεχίσει απρόσκοπτα να σας προσφέρει την εξαιρετική εμπειρία και υπηρεσία της, με γνώμονα πάντα την υγεία των εργαζομένων και των πελατών μας.

Δρώντας υπεύθυνα, η Εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με θέματα που αφορούν τον κορωνοϊό, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των πελατών, των εργαζομένων και των προμηθευτών μας, καθώς και τη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα,

  • H Εταιρεία προβαίνει σε εντατικοποίηση των σχολαστικών καθαρισμών των αυτοκινήτων μετά την ενοικίαση τους.
  • Η Διοίκηση της Εταιρείας, βάσει των κατευθύνσεων που έλαβε από τις αρμόδιες Αρχές (ΕΟΔΥ), έχει προχωρήσει στην έκδοση σχετικών οδηγιών πρόληψης και προστασίας έναντι του κορωνοϊού προς όλους τους εργαζομένους που εμπλέκονται στη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των αυτοκινήτων.
  • Όλα τα υποκαταστήματα είναι εξοπλισμένα με αντιβακτηριακό υλικό (μαντηλάκια, αντισηπτικό gel), τα οποία είναι διαθέσιμα για όλους τους πελάτες.
  • Για την περίπτωση που κάποιος υπάλληλος ή πελάτης διαγνωστεί με κορωνοϊό, έχει θεσπιστεί διαδικασία άμεσης απολύμανσης αυτοκινήτου καθώς και ιατρικός έλεγχος όλων των εργαζομένων που έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία ενοικίασης.
  • Επιπρόσθετα έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού κορωνοϊού στα κεντρικά γραφεία και υποκαταστήματα της Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενα περιστατικά κορωνοϊού αντιμετωπίζονται αποκλειστικά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες που έχει πάρει η Samos Destination σχετικά με την ενοικίαση σας καθώς και την πρόληψη και την υγιεινή των αυτοκινήτων.

Σχετικά με την ενοικίαση μου στην Ελλάδα

Τι να κάνω με την κράτηση μου, εάν το ταξίδι μου επηρεάζεται εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση;

Αναγνωρίζοντας ότι οι πελάτες μας χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία μέσα στο συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουμε προβεί σε αλλαγές με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση σας:

  • Εάν απαιτείται να επιστρέψετε το αυτοκίνητο σας σε κάποιο άλλο υποκατάστημα μας από αυτό που είχατε δηλώσει κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να το κάνετε χωρίς επιπλέον χρέωση.

Σε περίπτωση που είμαι υποχρεωμένος να μπω ή είμαι ήδη σε αυτοαπομόνωση κατόπιν των σχετικών εντολών των αρμόδιων αρχών σχετικά με την προφύλαξη μετάδοσης του κορωνοϊού (COVID -19) και δεν μπορώ να επιστρέψω το ενοικιαζόμενο όχημα, τι πρέπει να κάνω; 

Στην προκειμένη περίπτωση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το υποκατάστημα παραλαβής του ενοικιαζόμενου οχήματος αποφεύγοντας παράλληλα την επαφή με το όχημα καθώς και τα κλειδιά του.

Εάν έχω ενοικιαζόμενο όχημα από την Samos Destination και βρεθώ θετικός στον κορωνοϊό (COVID -19), τι πρέπει να κάνω;

Στην περίπτωση που βρεθείτε θετικός στον κορωνοϊό (COVID -19) παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα καλώντας το υποκατάστημα παραλαβής του ενοικιαζόμενου οχήματος.

Εάν βρίσκομαι σε περιοχή που έχει αποκλειστεί και δεν μπορώ να επιστρέψω το ενοικιαζόμενο όχημα μου, τι πρέπει να κάνω;

Σε αυτή την περίπτωση παρακαλούμε μην έρθετε σε επαφή με το όχημα και τα κλειδιά του και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας. Θα κανονίσουμε ώστε το όχημα να παραληφθεί μετά την λήξη του αποκλεισμού της περιοχής που βρίσκεστε από εμάς ή να το επιστρέψετε εσείς.

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των επιβατών των οχημάτων;

Σύμφωνα με σχετικές υπουργικές αποφάσεις στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων COVID-19, ισχύει περιορισμός στους επιβάτες όλων των οχημάτων σε όλη τη χώρα.

  • Για οχήματα έως 7 θέσεων, ισχύει ο περιορισμός των 4 επιβατών στο σύνολο (οδηγός και 3 συνεπιβάτες)
  • Για οχήματα με 8 ή 9 θέσεις, ισχύει ο περιορισμός των 6 επιβατών στο σύνολο (οδηγός και 5 συνεπιβάτες)

Υπάρχει μια εξαίρεση για οικογένειες με παιδιά, όπου οι επιβάτες μπορούν να φτάσουν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό (ίσο με τον αριθμό θέσεων ενός αυτοκινήτου). Σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέπονται μόνο γονείς και παιδιά στο αυτοκίνητο. Τα ενήλικα παιδιά πρέπει να παρουσιάσουν έγγραφα ταυτότητας στις Αρχές.

Σχετικά με την υγιεινή των οχημάτων μας

Έχετε αλλάξει κάτι στο τρόπο ή τις διαδικασίες που καθαρίζετε τα αυτοκίνητα σας;

Μετά από κάθε ενοικίαση, το όχημα καθαρίζεται ενδελεχώς, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, βάσει των διαδικασιών της Εταιρείας. Για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό η Εταιρεία έχει εκδώσει οδηγίες, μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, σε όλους τους εργαζομένους που εμπλέκονται στην διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των οχημάτων.

Πώς καθαρίζονται τα αυτοκίνητα αν ένας ενοικιαστής είναι επιβεβαιωμένος ή ύποπτος ότι έχει το COVID-19;

Στην περίπτωση που υπάρχει τόσο υποψία ή επιβεβαιωθεί ότι κάποιος πελάτης είναι θετικός στον κορωνοϊό (COVID-19), η Εταιρεία έχει θεσπίσει νέα, αυστηρότερα πρωτόκολλα καθαρισμού που περιλαμβάνουν τόσο την αφαίρεση του οχήματος από την κυκλοφορία όσο και την απολύμανση μέσω ειδικευμένου συνεργάτη.

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!